PHOTOGRAPHER & BLOGGER

Meh syh Schlitz, tempor duis single-origin ea next level ethnic ipsn dsrumdo larame timedos metssole coffee mekel.

Follow Me

  • Home
  • /
  • Lepota
  • /
  • Djerf Avenue – održivost i kvalitet

Djerf Avenue – održivost i kvalitet

U moru modnih brendova, onih koji prodaju stil života i nude posebnu estetiku – javlja se i jedan manji, svetski dostupan, a dostupan. Brend koji je očarao mlade devojke i žene, koji je pozitivno nastrojen u vezi svega što radi. Brend koji kratko postoji, a već je osvojio srca širom sveta. Ovo je Djerf Avenue.


KAKO JE SVE POČELO?

Brend je osnovala mlada Šveđanka, Matilda Djerf. Za nju je ovakav poduhvat bio nešto što je oduvek želela da stvori, san koji je imala od malena. Ime brendu dala je dok je doručkovala u Los Anđelesu. Inspirisana gradom i onim što je u njemu videla, brend je nazvala po sebi, ali je dodala i ovo avenija. Želela je da se zbog toga kupci, kada uđu u svet Matilde Djerf, osećaju kao da hodaju avenijom koja odiše onim što predstavljaju ona i njen brend.

ČIME SE BAVE?

Ovo je švedski, ready-to-wear brend. Prodaju stvari koje su dostupne odmah i ne povinuju se trenutnom trendu izbacivanja sezonske mode. Žele da sve proizvode kupci mogu da koriste cele godine, pa ih tako i plasiraju na tržište.

Proizvodi su zasnovani na vintage, odnosno starim stvarima i takozvanim savršenim osnovnim komadima garderobe. Njihova uloga je da, kada ih osoba nosi, predstave samopouzdanu, šik i opuštenu osobu u modernom svetu brzog življenja. Svaki komad kreiran je s ljubavlju i željom da traje. Važno je da postane klasični komad odeće u ormarima devojaka i žena širom sveta.

ESTETIKA JE VAŽNA

Matilda kroz svoj brend želi da plasira estetiku i stil života koje i sama propagira. Osećaj koji je želela da prenese preko svojih proizvoda, potekao je od onoga što i sama voli da vidi. Potekao je od osećaja koji živi. To može videti i na slikama koje postavlja na svojim profilima.

Ona želi i da prikaže, ali i da proda određenu dozu neobaveznog življenja. Ovo je način života koji se zasniva na opuštenosti, ali i lepoti, na prirodnosti, a sređenosti. Za nju se može videti da veruje u to da sreću čine male stvari. To, na neki način, i svojom Avenijom želi da prikaže. Poenta svega je ceniti sveže cveće i zalaske sunca, jesti ono što je ukusno, raditi ono što se voli, ali i odmarati kvalitetno.

ODRŽIVOST JE KLJUČNA

Iako se trudi da proda estetski deo prozivoda, brend Djerf Avenue izuzetno etički i odgovorno posluje. Sav rad zasnovan im je na održivosti i to imaju u vidu i kada rade sa tekstilom. Uvek žele da učine najviše što mogu kako bi svoje proizvode napravili što održivijim. To polazi od ideje, preko testiranja primeraka proizvoda, produkcije, do završenih, gotovih prozivoda.

Sve komade prave na etički način u Portugaliji, Italiji i Švedskoj. Oni su osmišljeni tako da idu zajedno, svaki sa svakim, te da nema potrebe kupovati previše drugih proizvoda. Takođe, trude se da kreiraju odeću koja je od kvalitetnih, izdrživih materijala, laka za održavanje i čuvanje. Ono čemu teže ponajviše je da svi njihovi proizvodi budu što bolji po planetu. Zato, između ostalog, svoje etikete i svaki deo pakovanja proizvoda prave 100% od recikliranih materijala.

Matilda, na svom sajtu, kaže kako žele da se komadi nose često, da budu osnova svačijeg garderobera. Ona želi da budu nešto čemu uvek možete da se vratite, na šta možete da se oslonite. Poručuje i da oni veruju u neprolazni dizajn prozivoda, koji će biti u modi, u trendu, koji će se nositi svih narednih godina.Vanvremenski osećaj i neprolaznost je ono što je važno za ovaj brend, a mislimo da uspevaju to i da postignu.

SVAKA OSOBA JE LEPA OSOBA

Matilda je svoje pratioce i poštovaoce njenog rada kupila izjavom da je na svoj Instagram profil izbacivala slike sa filterom, nikad fotošopirane, dok nije dostigla veći broj pratilaca. Tada je shvatila da ono što izbacuje ima uticaja, pa je i filtere izostavila. Sada se na profilima Matilde i brenda Djerf Avenue mogu videti samo slike onakve kakve su i slikane, bez bilo kakve dorade. Čak i slike svojih modela ne dorađuju i sređuju, a to su i na svom sajtu istakli.

Slike modela se izbacuju onakve kakve jesu i bez ikakvog editovanja, sređivanja tela, bubuljica ili garderobe. Kažu da su to oni, takvi kakvi jesu i ponosni su na to. Zato se, pored ovakvih slika, može primetiti i varijetet devojaka koje su modeli za ovaj brend. One su različitih boja kože, različitih veličina, od vrlo mršavih do jako krupnih devojaka i žena, sa invaliditetom ili potpuno zdravih. Propagiraju body positivity, odnosno nemaju predrasuda prema bilo kome. Uz to, Matilda i njen tim otvoreno to plasiraju kroz ovaj brend, šireći svest celom svetu o važnosti ovakvog načina poslovanja.

#djerfaveangels

Nažalost, Djerf Avenue još nema svoju prodavnicu. Preko svojih profila i sajta dolaze do potencijalnih kupaca, ali su oni i sredstvo prikazivanja svega onoga što brend jeste, kako radi i kako se odnosi prema svojim kupcima. Ipak, možda i najznačajniji u svemu tome jeste hešteg koji su pokrenuli kako bi povezali svoje kupce u jednu virtuelnu društvenu zajednicu i raširili priču o sebi po svetu. Poenta je da svaki put kada neko izbaci sliku sa nekim njihovim proizvodom ili u njemu – taguje profile ili iskoristi hešteg. Tako, danas, možete naći 16.4 hiljade objava sa ovim heštegom. Ovo je nakon samo tri godine postojanja brenda i verovatno vremenski manje od pokretanja heštega.

Da su društvene mreže korisne dokazuje i činjenica da ovaj brend ostaje u biznisu i opstaje kao održiv brend, koji se trudi da zaštiti planetu od nepotrebnog otpada i većeg zagađenja, pritom pružajući izvanrednu uslugu i kvalitetne proizvode. Matilda zato poručuje da jedva čeka da nosite, stvarate uspomene, smejete se i živite u Djerf Aveniji. To verovatno jeste jedan od načina za privlačenje novih kupaca i održavanje odnosa sa starim kupcima, ali očigledno radi.

TEKST: ALEKSANDRA TODIĆ

Aleksandra Todić je u osnovi entuzijastična idealistkinja. Voli da se edukuje na različite teme, a pokreće je želja da zna što više i spozna nešto novo svakoga dana. Nakon završetka studija Komunikologije volela bi da raširi svest o značaju medijske pismenosti u današnjem svetu.

Zaljubljenost u knjige, strane jezike, putovanja i sve što nose sa sobom želela bi da na različite načine podeli sa drugima – jedan od kojih je i pisanje. Blizanac u njoj svoju karijeru vidi u različitim sferama rada sa ljudima – kao kreativca u marketingu, pisca, predavača, ali i menadžera za ljudske resurse, sa nadom da što bolje spozna ljudsku psihu i ono što ljude pokreće.

Leave a Reply