Recept za proteinske palačinke

Recept za proteinske palačinke

Koliko puta su vas sputavali vaši omiljeni slatkiši i brza hrana da krenete sa zdravom i uravnoteženom ishranom? Da zbog vašeg omiljenog dezerta, u ovom slučaju palačinka, ne možete da istrajete u onome što želite? Možda biste se ipak pridržavali zdrave i uravnotežene ishrane, ukoliko bismo vam rekli da i tada možete uživati u vašem omiljenom desertu. Nudimo vam ovaj recept za proteinske palačinke koje možete jesti bez imalo griže savesti.


 

ZAŠTO SU PROTEINSKE PALAČINKE DOBAR IZBOR?

Protein predstavlja makronutrijent koji je neophodan za razne funkcije u našem organizmu, uključujući i za rast naših mišića. Za kvalitetan i celovit obrok potrebne su upravo namirnice bogate proteinima. Pored raznih funkcija on će nas zasititi i sprečiti dodatno prejedanje. Ne samo što ćete jesti ukusnu poslasticu,već ćete i uneti u vaš organizam i potreban makronutrijent. Naravno, dosadno je jesti sam, posebno ovakav užitak. Zato vam predstavljamo recept koji je namenjen za tri do četiri osobe. Potrebno je samo nabaviti sledeće sastojke i pozvati prijatelje.

 

 

POTREBNI SASTOJCI

Za pripremu proteinskih palačinki potrebni su vam sledeći sastojci:

200g ovsenog brašna / ovsenih pahuljica

2 žumanca
6 belanaca
2 banane
2 merice Whey proteina

 

 

NUTRITIVNE VREDNOSTI

Energetska vrednost : 1 422 kcal

Proteini: 103g

Ugljeni hidrati: 193g

Masti: 27g

 

 

PRIPREMA

U jednu posudu prvo stavite 200g ovsenog brašna. Ukoliko nemate, možete uzeti ovsene pahuljice i samleleti ih, i na taj način dobiti brašno. U istu posudu dodajte i dobro umitite dva žumanca i šest belanaca. Nakon što smesu lepo umutite dodajte dve banane, koje ćete lepo izblendirati sa ostatkom smese. I na kraju, dodajte dve merice željenog ukusa Whey proteina i 200ml vode. Dobro promešane sastojke stavite da se peku kao i klasične palačinke.
Kada su spremne dodajte vaše omiljene prelive i voće i uživajte zajedno sa prijateljima!

 

 

TEKST: OLJA STOJILJKOVIĆ

Olja Stojiljković je studentkinja prve godine Novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Profesionalno se bavi bodibildingom i paverliftingom, drži i individualne treninge i izrađuje planove ishrane.