PHOTOGRAPHER & BLOGGER

Meh syh Schlitz, tempor duis single-origin ea next level ethnic ipsn dsrumdo larame timedos metssole coffee mekel.

Follow Me

Kako preboleti nesreću u životu?

Sva ljudska bića sklona su patnji. Stvar koja nas razlikuje jeste način na koji tugujemo i prevazilazimo tu patnju. Preboleti bilo koju nesreću u životu je težak i često dug proces. Ipak, ma kako se činilo da će neke tuge potrajati večno, to nije istina. Jednog sasvim običnog jutra probudićete se i shvatiti da teret koji ste osećali na duši više nije onoliko težak koliko je bio na samom početku. Ali kako doći do kraja?


PUT KOJI MORATE PREĆI

 

Prva stvar koju moramo da uradimo jeste da prihvatimo stanje stvari. Da nije bilo važno ne bi bolelo. U redu je tugovati za nekim stvarima, ili nekim ljudima. Ako je nešto zaslužilo vašu patnju, dajte sebi vremena da to i odbolujete. Privilegija je imati mogućnost da birate ko i šta će vam slomiti srce. Priuštite sebi tu privilegiju i volite svoje izbore. Ipak, ne budite mazohisti. Nije sve vredno tugovanja.

U nekom trenutku svog života, svesno ili nesvesno, odlučili ste da nečemu pridate veliku važnost. Tuga koja prati gubitak važnih stvari jednako je bitna. Da tuga ne bi prerasla u depresiju, koja se tretira kao psihološko oboljenje, moramo jasno sebi dati do znanja da će tuga u jednom trenutku proći. Ono što razlikuje tugu i depresiju jesu upravo trajanje i intenzitet. Čak i dok tugujete, ne gubite veru. Bićete ponovo srećni. Sve će početi od negiranja, neverice da je nešto tragično moglo baš vama da se desi, a završiće se mišlju i osećajem da Univerzum ili bilo koja viša sila u koju verujete ima plan. Neće vam se svaki plan dopasti, ali svaki ćete preživeti. Neka vam to bude misija.

 

NA ISTOM PERONU ČEKAJU I SREĆA I TUGA

 

Mnogi će vam reći da se život ne može definisati jer ga toliko toga čini onim što jeste, ali ono što mu je najsličnije jeste smena sreće i tuge. Jedno bez drugog ne bi imali poentu. Razmislite samo, da li biste znali da ste srećni da barem jednom niste bili tužni? Isto pravilo važi za obe senzacije. I jedno i drugo su prolazne kategorije. Razumljivo, sreća nam je draža, stoga smo je i više željni, ali ni tuga nije za zanemariti. Tuga je ta koja podseti na to koliko je važno ceniti trenutke u kojima smo srećni. Zato, bilo da ste u ovom trenutku tužni ili srećni, prepustite se osećaju. Vaša duša najbolje prepoznaje šta joj je potrebno. Verujte procesu. Svi mi ponekad živimo, a ponekad životarimo.

 

 

TEKST: JELENA MIRKOVIĆ

Jelena Mirković uskoro će diplomirati na Fakultetu političkih nauka na smeru novinarstvo i komunikologija. Pasionirano čita ljubavne romane i fantaziju tako da iz svake knjige beleži citate kojoj joj se najviše dopadaju. Večiti je optimista i veruje u heroje koji na kraju priče ne moraju da žrtvuju svoju sreću zarad tuđe.

Leave a Reply