Virtuelne veze u stvarnom svetu

Virtuelne veze u stvarnom svetu

Statistika kaže da veze započete na internetu traju u proseku tri godine. Taj period, složićemo se, dovoljan je da dobro upoznamo neku osobu, ali očigledno nedovoljan da bi sa njom poželeli da provedemo i ostatak života. Ne postoji univerzalan tok jedne romantične veze, ipak, ako se već upuštamo u nju obično je to zato što sa odabranom osobom vidimo perspektivu. Shodno tome, nakon prekida odnosa, često se pitamo gde smo pogrešili.


 

DA LI JE INTERNET LAGAO ILI SMO SLAGALI SAMI SEBE?

 

Za ne tako slavnu statistiku možemo da okrivimo internet. Taj surovi virtuelni prostor koji nas žedne preko vode prevede. Ili, možemo da se zapitamo koliko smo bili iskreni prema sebi samima, pa čak i prema osobi koju upoznajemo preko neke društvene mreže. Možda ste slučajno uhvatili sebe da ste napisali nekome kako volite da idete ujutru na trčanje ili biste barem voleli da to praktikujete, ali ste taj deo izostavili.

 

 

Sledeća stvar sa kojom se suočavate jeste teška upala mišića, jer ste pristali na njegov poziv da sledećeg jutra zajedno džogirate. On to radi već godinama. Sa druge strane, on će prećutati svoju alergiju na mačju dlaku. Ipak ste sa oduševljenjem govorili o tome kako ćete jednog dana udomiti barem tri. Uočavamo li šablon? Male bele laži dovode do toga da postanemo loša statistika.

 

NEKO ĆE VAS VOLETI TAKVE KAKVI JESTE

 

Svaki odnos, bilo ljubavni, prijateljski ili porodični na kraju se svodi na to da nas neko prihvati i voli ne uprkos onome što jesmo, već zbog onoga što jesmo. Prava osoba voleće vaše mane, jer zna da ovaj svet nije za savršene. Zato, sledeći put kada uplovite u prepisku sa nekim ko vam se dopada i koga želite bolje da upoznate,  setite se da sa druge strane nije robot. Na vaše poruke odgovara jednako nervozna i uzbuđena osoba koja želi da vas očara, ali je i ona samo ljudsko biće. Ponekad u želji da stvorimo poželjnu sliku o sebi prevarimo i sebe i druge, a na duge staze to se neminovno završava krahom.

Ako baš trenutno ćaskate sa nekim onlajn, neka ovo bude vaš momenat istine. Obezbedite sebi iskren početak i zdrav temelj. Na takvim se osnovama uspešna veza gradi. Mi vam želimo da budete srećni mnogo duže od tri prosečne godine!

 

 

TEKST: JELENA MIRKOVIĆ

Jelena Mirković uskoro će diplomirati na Fakultetu političkih nauka na smeru novinarstvo i komunikologija. Pasionirano čita ljubavne romane i fantaziju tako da iz svake knjige beleži citate kojoj joj se najviše dopadaju. Večiti je optimista i veruje u heroje koji na kraju priče ne moraju da žrtvuju svoju sreću zarad tuđe.