Top pet ljubavnih filmova

Top pet ljubavnih filmova

Ljubavni filmovi. To je kao pravljenje dobrog martinija − deluje lako, a mogućnosti za grešku ima mnogo. Danas sa vama delimo listu od pet filmova koju su sve savršeno promešali, ne promućkali i kojima se iznova i iznova vraćamo.


 

 

PREKO TRNJA DO ZVEZDA

Umetnik na zalasku karijere se zaljubljuje u talentovanu devojku i pomaže joj da se proslavi. Ovaj zaplet prenet je na veliko platno čak četiri puta, ali je najnovija adaptacija najcenjenija zahvaljujući muzici. Uspeh duguje pre svega hitu Shallow i hemiji između Bredlija Kupera i Lejdi Gage. Bredliju Kuperu je ovaj film rediteljski debi. S druge strane, Lejdi Gaga je napustila imidž ekscentrične pevačice i oprobala se u glumi. Ovu ulogu su pre nje izvele Džudi Garland i Barbara Strejsend. U pitanju je film Zvezda je rođena iz 2018. godine.

 

 

MUZIKA I LJUBAV

Predstavljamo  film La la lend iz 2016. godine. Kada se tek pojavio u bioskopima, ovaj moderni mjuzikl podelio je publiku na one koji su oduševljeni i one koji ga smatraju precenjenim i lošim. Ipak, ljubavna priča Mie i Sebastijana nalazi se na ovoj listi. Ovo je oda ljubavi prema zanimanju. Ipak, tera nas da razmišljamo o žrtvama koje ljubav traži i da li vredi da ih napravimo.

 

 

 

NOVA NADA

Glavni junak Vil živeo je život punim plućima sve do saobraćajne nesreće nakon koje je ostao nepokretan. Novu nadu mu donosi Luiza, pozitivna devojka bez mnogo životnih iskustava. Njihova priča inspiriše nas da se pokrenemo i učinimo nešto što smo odavno želeli. Takođe i da razmišljamo o pravu na izbor i tome da li treba dozvoliti voljenoj osobi da ode. U pitanju je film Dok nisam srela tebe.

 

 

 

GORDOST I PREDRASUDA

Ovo je adaptacija romana Džejn Ostin. Jedna je od prvih priča u kojoj je glavna junakinja siromašna devojka sa stavom koja voli život. Dok je glavni junak emotivno osakaćeni mladić ispod čije hladne površine se krije zlatno srce. Ovaj film je neizostavan deo britanskog prazničnog programa i o njemu sa ushićenjem priča čak i muški deo populacije.

 

 

 

PROHUJALO SA VIHOROM

 Ljubav je prkosna ptica koju niko ne može ukrotiti, kaže arija Habanera Žorža Bizea. Ovaj opis savršeno opisuje esenciju ovog legendarnog skoro četvorosatnog filma. Skarlet O’Haru i Reta Batlera ćete istovremeno i voleti i mrzeti. Čuvena replika Sutra je novi dan će ulivati snagu i nadu u bolje sutra.

 

 

 

TEKST: TIJANA DIMIĆ

Tijana Dimić je po zanimanju filolog Anglista, a u slobodno vreme se bavi pisanjem, glumom i modom. Najveći san joj je da vodi svoju autorsku emisiju na televiziji.