PHOTOGRAPHER & BLOGGER

Meh syh Schlitz, tempor duis single-origin ea next level ethnic ipsn dsrumdo larame timedos metssole coffee mekel.

Follow Me

Labudovo jezero − Petar Iljič Čajkovski

Labudovo jezero Čajkovskog može se smatrati jednim od najočaravajućih, najizvođenijih i omiljenih klasičnih baleta. Štaviše, kada se mislilo da nije dobro prihvaćen nakon svog prvog izvođenja 1877. godine, mnoge baletske kuće ga preferiraju i često ga predstavljaju javnosti, čak i više od jednog veka kasnije.


 

BAJKA PRETOČENA U BALET

Raznovrsnost kostima, gracioznost koju pokazuju izvođači i njegova duga istorija, sve to zajedno doprinosi činjenici da je Labudovo jezero Čajkovskog delo koje inspiriše i ostavlja trajni utisak na gledaoce. Osim toga, ovaj bezvremenski balet, koji je poznat po elementima iz bajke, prikazuje zadivljujuću priču o ljubavi, slobodi i lepoti.

 

 

 

SAVRŠENI KOSTIMI I NEOČEKIVANI KRAJ

Sama priča je jedan od elemenata koji privlači najviše pažnje i fascinira publiku, kako muzika sa svojim valcer tonom, tako i ples koji je izuzetno veličanstven. Svaki plesač savršeno oslikava svoju ulogu elegantnim, sofisticiranim i gracioznim pokretima. Ipak, može se utvrditi da kostimi najviše ostavljaju bez daha, jer su šareni, živopisni i veličanstveni. Međutim, iako je završetak savršeno izveden, publici može da se ne dopadne. Iako je deo priče, gotovo je nemoguće ne poželeti drugačiji kraj.

 

 

Prefinjenost pokreta koje vodeća balerina prikazuje je ono što oduševljava i inspiriše. Njeni tečni i dinamični pokreti savršeno pokazuju emocije koje oseća lik Odete. To daje poruku da lepota i samopouzdanje nisu jednake stvari i da jedno ide bez drugoga.

 

 

 

DELO KOJE OSTAVLJA BEZ DAHA

Postoji niz faktora koji određuju veličinu Labudovog jezera, uključujući samu priču, raznovrsnost kostima i eleganciju plesača. Sve ove okolnosti dovode do toga da publika stvori sopstveno mišljenje i ostane dugo inspirisana. Tema lepote, ljubavi i slobode je univerzalna, pa je muzika i ples savršeno opisuju. Pažljivim ispitivanjem i uživanjem u ovom remek-delu Čajkovskog nije teško shvatiti zašto ono ostavlja trajni utisak na gledaoce i zašto je toliko obožavano na globalnom nivou.

 

 

 

TEKST: JELENA RADOVANOVIĆ

Jelena smatra da je skromnost najveća vrlina. Inspiraciju pronalazi u muzici, slikarstvu i detektivskim romanima.

Leave a Reply