Poseban tretman za regiju ispod očiju

Poseban tretman za regiju ispod očiju

Zašto regija ispod očiju zahteva poseban tretman? Vreme prolazi, a svoje znakove kontinuiranog protoka ostavlja na našoj koži u vidu tankih linija. Ljudi smo – starimo. Koža je organ koji najbrže propada, jer je ona ta koja čuva unutrašnje telo od spoljašnjih uticaja. Tanke linije nas podsećaju da koža pamti. Proces starenja se najpre ocrtava na koži u vidu bora, i to baš na regiji oko očiju.


ŠMINKA

Najčešće posežemo za dekorativnom kozmetikom kako bi prekrili tamne, upale podočnjake, hiperpigmentaciju ispod očiju, borice i venice koje se javljaju i na donjem i na gornjem kapku. Ako se već opredeljujemo za šminku kao najbrži i najefektivniji način sakrivanja tragova na koži, onda moramo znati par trikova kako to uraditi besprekorno.

 

Pravilo broj 1: Narandžaste i crvene nijanse gase plave i zelene tonove.
Najčešće greške pravimo kada posežemo za najsvetlijim korektorom ili puderom – presvetle nijanse će prethodno tamne podočnjake ili kapke obojiti nekakvom sivkastom bojom, koja će dodatno izraziti ono što želimo da prekrijemo. Da bi smanjili vidljivost tamnih, plavih i zelenih, boja, treba da koristimo korektor ili puder koji je topliji od našeg tena, koji vuče na narandžasto. Ako želimo da te regije budu posvetljene, onda tek nakon ovog koraka stavljamo svetliji korektor.

 

Pravilo broj 2: Manje je više.
Što se tiče regije oko očiju, tu nemojmo preterivati sa proizvodima. Dovoljne su dve tačkice proizvoda kako bi prekrili ono što ne želimo da se vidi. Ako stavimo previše proizvoda, onda će se on uvući u tanke linije i bore će se na taj način izraziti.

 

Pravilo broj 3: Hidratantni proizvodi.
Izbegavajte da koristite teške, guste proizvode ispod očiju. Važno je posedovati hidrantni korektor i mineralni puder za setovanje kako bi područje ispod očiju izgledalo besprekorno.

 

NEGA KOŽE

U rutini nege kože, područje ispod očiju treba imati poseban tretman. Koža oko očiju je vrlo nežna, jako tanka i osetljiva.

 

Pravilo broj 1: Koža zahteva negu svakog dana.

Ako brinemo o koži samo kada nam je dosadno ili kada stignemo, onda nećemo videti rezultate. Što se tiče kože ispod očiju to posebno važi.

 

Pravilo broj 2: Regiji ispod očiju je potrebna posebna nega.
Ako želite da sprečite znakove starenja ili da uklonite podočnjake, morate obratiti posebnu pažnju na regiiju ispod očiju. Ovoj regiji treba posebna hidratacija, a takođe i blaga masaža i utapkavanje prilikom nanošenja hidratantne kreme. Hladne obloge su od velike preporuke.

 

Pravilo broj 3: Hijaluronska kiselina je najbitniji sastojak. Hijaluronska kiselina je sastojak koji sprečava starenje, vezuje molekule vode i čini kožu lepšom, mlađom i zategnutijom. U borbi protiv bora treba nam svima jedan serum sa hijaluronskom kiselinom.

 

 

PRIRODNI LEK

U svetu prirode možete naći dosta sastojaka koji će vam pomoći u nezi kože ispod očiju. Hladne kesice čaja od kamilica možete stavljati ispod očiju kako biste osvežili datu regiju. Takođe, na jednostavan način možete napraviti masku za područje ispod očiju sa samo dva sastojka: kašičica kokosovog ulja i pola kašičice kurkume. Voila! Imate i prirodne načine da osvežite kožu ispod očiju i sprečite rano pojavljivanje bora.

 

 

TEKST:NEVENA NIKOLIĆ

Nevena Nikolić je studentkinja Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu. Njena interesovanja su raspodeljena na više oblasti, a neke od njih su filozofija, književnost, kulturni razvitak u stranim državama, kao i teme vezane za mentalno zdravlje i brigu o sebi. Radoznala pesnikinja, na egzistencionalnom putu umetnosti, traga za istinom među razrešenim temama.