Horoskopski znakovi i njihova podela

Horoskopski znakovi i njihova podela

Horoskopski znakovi imaju više podela, ali najznačajnija je podela na elemente. Vodu, vazduh, zemlju i vatru. Vodeni znakovi (rak, škorpija, riba), vazdušni znakovi (blizanac, vaga, vodolija), zemljani znakovi (bik, devica, jarac) i vatreni znakovi (lav, ovan, strelac). Svaki element, odnosno znak, ima svoje prepoznatljive osobine.

 


VATRENI ZNAKOVI

Ako govorimo o vatrenim znakovima, prvo i najbitnije je da oni moraju da budu glavni. Njihov centar je Sunce, a ako uzmemo u obzir da se sve okreće oko Sunca, dolazimo do toga da sve mora da se okreće oko njih. Vrlo su ponosni i gotovo uvek znaju šta žele.  Ako im neko stane na put do ispunjenja te želje, odmaknite se i gledajte kako uspevaju u tome. Katerakteristika vatre je to što je jarka, svetla, snažna i preuzima kotrolu. Upravo te osobine ona deli sa ova tri dominantna znaka zodijaka.

 

 

 

ZEMLJANI ZNAKOVI

Zemlja = stena. Za ove znakove je karakteristično to što ako nešto naume da urade, bilo to ispravno ili ne, ići će i glavom kroz slojeve blindiranog zida ako je to potrebno. Stabilni, dosledni, kruti, takođe su reči koje opisuju ove znakove. Njima nije potrebna prekomerna pažnja ili odobrenje da nešto urade. Učiniće dobro delo ili zločin bez potrebe da budu zapaženi od strane javnosti.

 

 

 

VAZDUŠNI ZNAKOVI

Kada samo pomislite na smisao vazduha pada vam na pamet pojam koji je nama balkancima jako dobro poznat, promaja. Upravo tako funkcionišu vazdušni znakovi. Fleksibilni, komunikativni, promenljivi. Ako vam je u društvu dosadno, oni su ti koji će vas zabaviti i učiniti događaj nezaboravnim. Takođe su i objektivni i racionalni, ne upliću emocije tamo gde im nije mesto ali itekako znaju da vole.

 

 

 

VODENI ZNAKOVI

Njihova motivacija kroz život su emocije i uglavnom se uvek vode njima. Srce pre mozga. Obožavaju da vode duboke i osećajne razgovore sa ljudima i vrlo često više vremena posvećuju tuđim osećanjima i emotivnim problemima nego sopstvenim. Kada više ne mogu da podnesu realan svet, povlače se u svoj. Ako želite nešto da sakrijete od njih, bolje nemojte, imaju snažnu intuiciju i lako razotkriju laž, ali ako oni nešto žele da sakriju u tome su maestralni.

 

 

TEKST: KATARINA STOJILJKOVIĆ

Katarina Stojiljković je student prve godine novinarstva i do sada nije imala prilike da piše tekstove. Završila je srednju Umetničku školu u Nišu, ali joj je umetnost ostala kao hobi. Bavi se i plesom, koji joj je ušao pod kožu, isto koliko i novinarstvo.