PHOTOGRAPHER & BLOGGER

Meh syh Schlitz, tempor duis single-origin ea next level ethnic ipsn dsrumdo larame timedos metssole coffee mekel.

Follow Me

Predrasude i idoli zablude

Pandemija, mnogo mišljenja, a malo znanja opseda nas vekovima. Za razliku od drugih pandemija, ova nema svojstvo prolaznosti. Predrasude su sastavni deo naše svakodnevice. Od predrasuda bolujemo svi, neki više, neki manje. Lečenje je dugotrajan, ali beskrajno oslobađajući proces. Zamislite samo situaciju u kojoj gledate fudbalsku utakmicu ili izbor za mis i  pomišljate kako tim ljudima inteligencija sigurno nije jača strana. Najlakše je uperiti prstom i suditi  drugom na osnovu njegove profesije, a ne poznavati ga. Još gore je poznavati ga i donositi neosnovane zaključke.


 

 

MNOGO JE NIJANSI IZMEĐU CRNE I BELE

Ponekad nas istina ne zanima dovoljno da bismo za njom tragali. Zašto da ne pomislimo da je nekadašnjoj drugarici iz gimnazije sve u životu savršeno, kada  njen instagram profil govori upravo to? Ima sjajnog muža koji je brižan otac njihovoj deci, a nedavno su kupili i zlatnog retrivera. Njen posao je dobar, ima kolege za poželeti i naravno veliku platu, jer od čega bi inače kupila novi automobil? Doduše, istina je i da se niste skoro sreli da popijete kafu kako bi vam ispričala da je pomalo umorna i ne baš tako zadovoljna svojim životom.

I ona i muž previše rade, pa nemaju dovoljno vremena jedno za drugo. Deca izražavaju sopstveni bunt zbog nedostatka pažnje, retriver još nije naučio da svoje fiziološke potrebe obavlja samo napolju. Između ostalog i šef je na poslu izrabljuje i ne plaća prekovremene sate. Njena svakodnevica sada ne izgleda baš tako poželjno, zar ne? A taman ste pomislili kako bi bilo da ste barem jedan dan u njenoj koži. Možda je teško za poverovati, ali ni poznatim ličnostima nije sve idealno. I oni su ljudi, prave greške, imaju mane i ponekad sigurno razmišljaju kako bi bilo ponekad šetati u tuđim cipelama.

 

 

VAŠ ŽIVOT JE DOVOLJNO LEP

Trenutak kada shvatimo da svoje nedostatke nećemo popraviti ukazivanjem na tuđe i da ništa što poseduje neko drugi nije bolje od onoga što posedujemo mi, biće trenutak ozdravljenja. Informišite se pre nego što donesete sud i cenite ono što imate. Uvek  radite na svom ispunjenju tako da nikada ne pomislite kako ima i lepih života, ali ih na vašu žalost žive drugi ljudi.

 

 

TEKST: JELENA MIRKOVIĆ

Jelena Mirković uskoro će diplomirati na Fakultetu političkih nauka na smeru novinarstvo i komunikologija. Pasionirano čita ljubavne romane i fantaziju tako da iz svake knjige beleži citate kojoj joj se najviše dopadaju. Večiti je optimista i veruje u heroje koji na kraju priče ne moraju da žrtvuju svoju sreću zarad tuđe.

Leave a Reply