Ukusna pasta sa brokolijem bez mesa

Ukusna pasta sa brokolijem bez mesa

 Mnogi ljudi, a posebno deca, nisu baš oduševljeni, kada čuju da je za ručak brokoli. Prvo što im padne na pamet je dosadan, zdrav obrok, koji moraju jesti. Međutim, ako brokoli iskoristimo na pravi način, može biti izuzetno ukusan. Pasta sa brokolijem bez mesa je brz i veoma ukusan obrok i zato vam predstavljamo recept.


POREKLO POVRĆA

Da li ste znali da je brokoli poreklom iz Italije? Baš tako, ovo povrće dobilo je ime po italijanskoj reči brokolo − grana. Brokoli je član porodice povrća kojoj pripadaju karfiol, kupus, kelj i prokelj.

 

POTREBNI SASTOJCI

Od sastojaka vam nisu potrebna krila vila, rog od jednoroga i tome slično. Ono što vam je zapravo  potrebno se nalazi u vašoj kuhinji. Zato se ne brinite i izvadite sledeće sastojke iz ormarića: ulje, beli luk, brašno, pavlaka za kuvanje, mleko, sir,testenina i brokoli.

 

 

NAČIN PRIPREME

U tiganj sipajte malo ulja i kada se zagreje, stavite beli luk. Nakon toga dodajte jednu šolju brašna i promešajte. Sipajte 200g pavlake za kuvanje i šolju mleka. Zatim, stavite sir po želji. To može biti parmezan ili neka zdenka. Promešajte da se sir lepo istopi i da se svi sastojci lepo sjedine. Dodajte skuvan brokoli i testeninu. Nemojte zaboraviti šolju vode, u kojoj ste kuvali testeninu, kao i da sipate u sos. Tako italijani uvek rade!

POTREBNA KOLIČINA SASTOJAKA

Možda ste primetili da u receptu ne postoje mere za količinu. To je zato što sve treba staviti je otprilike i po vašem ukusu. Na primer, ako želite kremastiju pastu, stavićete više pavlake za kuvanje i dosta sira. Nadamo se da će vam se ova pasta svideti. Prijatno!

 

 

 

TEKST:KRISTINA MITROVIĆ

Kristina Mitrović studira novinarstvo i izabrala je baš ovu profesiju zato što zahteva kreativnost i znanje. Znanje je najveća moć koju niko ne može da vam oduzme i zato ona teži da zna što više o svemu. Od astrologije do politike, mene je zanima, a novinarstvo joj je omogucilo da ne mora da bira. San joj je da bude  fotoreporter i da putuje širom sveta u potrazi za zanimljivim kulturama i sikama