Stvari koje ne izlaze iz mode

Stvari koje ne izlaze iz mode

Pravila stila su uvek ista i vreme ih ne može promeniti. Koliko puta se na televiziji i u časopisima pojavljuje moda iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih i stvari koje se i danas nose. Postoje stilovi koji su uvek u trendu, koje vreme ne gazi i stvari koje ne izlaze iz mode. 


 

DŽINS

Kvalitetan džins je komad koji je neophodan svakoj ženi, ali i muškarcu. Nosi se svakodnevno, na posao, u školu, leti, zimi i to je jedini komad koji se može nositi uz bilo šta. Ukoliko je svakodnevna aktivnost, može se upariti uz patike i neku pamučnu majicu. Sa druge strane, ukoliko je neka svečana prilika može se ukombinovati sa parom dobrih cipela na potpetice uz crni sako. Tržište je puno farmerica i zato prilikom kupovine treba voditi računa kakve uzimamo. Danas dobar džins u većini slučajeva zahteva veći novac, ali samim tim garantuje i višegodišnje trajanje.

 

 

 KRATKA CRNA HALJINA

Kratka crna haljina idealna je za sve prilike. Uvek se može stilozovati na drugačije načine, tako da je teško primetiti  da je ista haljina u pitanju. Uz duboke čizme ili čizme na potpeticu idealna je za noćne izlaske i nesumnjivo je jedna od omiljenih stvari kod devojaka.

 

 

BELA KOŠULJA

Bela košulja, kao i crna haljina, može biti prva pomoć u trenucima kada nemamo odevnu inspiraciju za neki događaj. Bela košulja uz crni sako daće dozu ozbiljnosti što je čini idealnom kombinacijom za odlazak na posao. Ukoliko je u pitanju izlazak, bela košulja u kombinaciji sa uzanim farmerkama i kaišem izgledaće veoma elegantno. Bela košulja može se ukombinovati na bezbroj načina. Pa tako ukoliko je neko ljubitelj street stajlinga, može je nositi uz kombinciju sa oversized džemperom i naočarima kao modnim detaljem i nesumnjivo pokupiti zanosne komplimente.

 

 

CRNI SAKO

Crni sako će se uklapati i za izlazak, na večeru, ali i na razgovor za posao. U zavisnosti od prilike, može se kombinovati uz elegantne pantalone ili sa pocepanim farmerkama za neku opušteniju varijantu. Čak i neki najobičnijii autfit, uz crni sako izgledaće elegantno. Kako se moda menja, sve više postaju popularni oversized sakoi koji se nose uz haljine, ali i trenerke. Savršeno se uklapaju uz uske farmerice i čizme na potpeticu. Ukoliko je želja da bude strukiran, možemo dodati kaiš koji će dobro zategnut dati željeni efekat. Uz ovakav autfit možemo dodati neke minđuše ili ogrlicu koja će upotpuniti celokupan izgled.

 

 

ROLKE

Jedan od najupotrebljivijih komada odeće, koji bi svaka devojka trebalo da ima u svom ormaru, jeste crna ili bela rolka. Još uvek je u modi bela rolka u kombinaciji sa crnim sakoom, koja će zajedno sa elegancijom pružiti i udobnost. Crna rolka se posebno uklapa uz komad kožne suknje.

 

 

CIPELE I SUKNJE

Visoke cipele su model koji je praktičan i odličan izbor uz pantalone i haljine. Sa kožnom torbom, prikladan je izbor za bilo koji događaj. Nezaobilazan izbor je i suknja sa malim rezom, ponekad ukrašena dugmetom ili lukom. To je model koji je veoma popularan kod mnogih žena i smatra se standardom. Takva suknja se može nositi na poslu, ali i na zabavama. Uz njeno veoma lako kombinovanje, obavezan je komad u ormaru velikog broja žena.

 

 

NAKIT

Nakit je jedan od modnih aksesoara koji nikada ne izlazi iz mode. Sa svim promenama trendova koje prati, i dalje ostaje glavni ukras svakog autfita. Ono što je važno je da za ove stvari napravimo odgovarajuće kutije za čuvanje. Uglavnom, kada prođe neko vreme, nakit dodaje trag nežne nostalgije što nas navodi da ga ponovo koristimo. Iz tog razloga je važno adekvatno ga čuvati i štititi kako od prolaznosti tako i od oštećenja. Primer bezvremenskog modnog detalja su avijatičarske naočare. Pogodne su za tanka lica i mogu se naći u nijansama crne, braon i svetlonarandžaste boje.

 

 

 

CRNA KOŽNA JAKNA

Crna kožna jakna sigurno je omiljeni odevni komad većine devojaka, ali i momaka. Odevni predmet koji je uvek u modi i totalni favorit svake jesenje sezone jeste ona. Osim crne, uz koju nema razmišljanja kada je uklapanje u pitanju, postoje i one u jarkim bojama. Nekada izuzetno popularan rokerski stil kožne jakne, marame, crna boja, lude naočare, čizmice, farmerke, ponovo se na velika vrata vraća u modu. Stil zločeste devojke, poput Madone u osamdesetim godinama, nikada neće izaći iz mode.

 

 

 

HIPI STIL

Marlen Ditrih i Dajan Kiton su usvojile muškobanjasti stil još u 1930. i 1970. godinama.  Sako, duge široke pantalone, šešir i kravata čine ovaj stil. Hipi stil je takođe jedan od onih koji je ostavio neizbrisiv trag u svetu mode. Vremenom je postao i stvar ličnog izbora odevanja. Decu cveća su obeležile farmerice, cvetni uzorci, lenonke, neočešljana kosa i dugi šalovi oko vrata.

 

 

 

Na kraju, najbitnije je voditi računa za koju priliku šta oblačimo. Takođe, treba imati svoj stil odevanja, samouvereno ga nositi i pokazati se u najboljem svetlu.

 

 

TEKST: ANDRIJANA MILENKOVIĆ

Andrijana Milenković je student Žurnalistike na  Filozofskom fakultetu u Nišu. Voli da posećuje pozorište, bioskop, filmske susrete, utakmice i ostale kulturne i sportske događaje  u njenom gradu, te je upućena u sve aktuelnosti  na polju kulture i sporta.