PHOTOGRAPHER & BLOGGER

Meh syh Schlitz, tempor duis single-origin ea next level ethnic ipsn dsrumdo larame timedos metssole coffee mekel.

Follow Me

Stranger things – četvrta sezona

Kao jedna od serija koja je u potpunosti promenila stvarnost i svakodnevnicu, Stranger things predstavlja potpunu revoluciju u svakom smislu serijske produkcije na svetskom nivou. Izlazak četvrte sezone, ponovno je uzburkao javnost, i popularnost ove serije je gotovo pa nepokolebljiva.


 

GRADACIJSKI RAZVITAK

Nismo sigurni da li je uopšte moguće dočarati radnju ove fantastične serije, ali još je teže dočarati izvanredne likove kao i njihov razvitak kroz seriju. U potpunosti svoji i posebni, ovi mali autsajderi osvajaju srca gledalaca širom celog sveta od prvog trenutka pojavljivanja na Netflix-u. Veoma kompleksna radnja im dozvoljava gradacijski razvitak kroz sezone, kada najpre dolazimo do četvrte sezone koja pomera granice u svakom smislu.

 

 

SLOJEVITA SCI-FI SERIJA

Ako već niste izbindžovali četvrtu sezonu serije Stranger things, preporučujemo vam da iste sekunde sednete u ovaj emocionalni rolekoster koji će vas voziti kroz drugačije spektre plača, smeha, želje za životom, prijateljstva, ali i ozbiljnih preispitivanjavašeg života, kao i odluka koje donosite. Toliko svojevrsna i slojevita sci-fi serija dugo nije napravljena i verujemo da su upravo tvorci ove serije imali u vidu na koji način da povežu sve probleme mladih ljudi sa glavnim akterima ove serije.

 

 

ODGOVORI NA SVA POTENCIJALNA PITANJA

Teško je prepričavati novu sezonu ovako velikog remek dela, ali jedna od retkih stvari koja se može reći za nju je da upravo ono što su gledaoci čekali da dobiju u ovoj sezoni. Sva pitanja koja su možda postavljali sebi ili bližnjima, oni koji su pratili Stranger things, upravo će biti odgovorena u ovoj fantastičnoj sezoni, koja će probuditi raznovrsne emocije.

 

 

SPECIFIČNI LIKOVI I EFEKTI

Glumci ove serije od nesvakidašnje Vinone Rajder, do Mili Bobi Braun, preko Gejtena Matarza do Davida Harbora na savršen način dočaravaju ove specifične likove koji u potpunosti doprinose vremenu u kom je serija nastajala. Specijalni efekti na neprikosnoven način prate priču i taj potpuno čudni i izvanredni Upside down predstavlja ujedno strah, nemir, ali i nepremostivno vizuelno uživanje kod gledalaca koje se iznova ponavlja.

 

 

POISTOVEĆIVANJE SA GLUMCIMA

Na potpuno mazohistički način se pojavljuju scene iz drugog sveta i pomno praćenje Eleven takozvane El toliko pripajamo svom srcu. Aktivno učestvujemo u njenom odrastanju zajedno sa svim karakterima ove priče koji se iznova dodaju. Svaki novi će nam sve više i više postajati najbolji prijatelj, saborac i osoba koja nas razume.

 

 

VIZUELNA FANTAZIJA NOVE SEZONE

U ovoj sezoni upoznajemo fantastičnog Edija Mansona, koji će nam otvoriti nove horizonte i u potpunosti nam pomeriti stvarnost. Pored njega, suočavaćemo se sa problemima mlade Max, kao i što ćemo neiscrpno očekivati sudbinu Hopa, ali i El i Majka. Ta nesvakidašnja vožnja koju dobijamo od braće Dafer ne može se u potpunosti opisati rečima. Vizuelna fantazija, opšta slikovitost zvukom koji obuzima svaki segment vašeg bića, kao i promene raspoloženja tokom gledanja ove sezone dovode serije, koje će se tek proizvoditi, na sasvim novi nivo.

 

 

POMERANJE GRANICA

Braća Dafer uspeli su ponovo da podignu lestvicu koja je možda bila procenjena kao i nepomerljiva. Na nove načine razvijaju i granaju ovu jedinstvenu priču koja nam se konstantno uvlači pod kožu. Malo je reći da smo ponosni na Nikolu Đurička i njegov maestralni nastup u ulozi Jurija. U potpunosti je prikazao svoj talenat, kao i glumačko umeće na drugom jeziku kroz ovu sezonu Stranger things-a.

 

 

Spremite se, čeka vas nešto u potpunosti novo i uvrnuto. Nešto što će vas obrnuti skoro kao i Upside down. Nešto efektno. Ključno. Emotivno, ali i nezaboravno. Vežite pojaseve.

 

 

TEKST: NADA ANTIĆ

Nada Antić je student Fakulteta dramskih umetnosti, kao i Filološkog fakulteta, u Beogradu. Potpuno zaljubljena u umetnost i sve oblike stvaralaštva. Teži ka tome da i na subjektivni i objektivni način isprati sva nova dešavanja u pogledu umetnosti. Opijena kreativnošću, ponekad teško određuje svoje prioritete, bacajući se s jednog projekta na drugi, ali od malena još zna da je u umetnosti spas! 

Leave a Reply