Intuicija – kako se povezati sa njom?

Intuicija – kako se povezati sa njom?

Intuicija je naš unutrašnji vodič. To je kompas duše koji uvek zna šta je najbolje za nas. Taj osećaj nas nepogrešivo vodi ka sreći i ispunjenosti u životu — smireni smo, jasni i radosni u svojim razmišljanjima i poduhvatima. Instinkt je spontan rad tela, a intuicija duše. Savršen sklad među njima čini intelekt.


POVEZIVANJE SA INTUICIJOM

Povezivanje sa intuicijom je vrlo važno kako biste je negovali i osnaživali, bili srećni i zadovoljni svojim ličnim i profesionalnim odlukama.

 

 

Zato treba da se pridržavate sledećih saveta:

 

 Razmišljajte o svojim osećanjima bez obzira na to šta o njima kažu ili misle drugi ljudi.

 

Pitajte sebe zašto su vam neke stvari važne i da li ste izabrali rešenje koje odgovara vašim shvatanjima i potrebama.

 

Meditirajte i vežbajte. Budite sami u prijatnoj tišini, to jest u miru sa sopstvenim mislima, bez osećaja da tonete u brigu.

 

Pripazite na osećanja koja prate vaše misli tokom meditacije. Ona mogu biti ključ za probleme koje imate.

 

Obratite pažnju na suptilne znake koji se kriju u svakodnevnom životu a mogu vam biti od pomoći. Na primer šetnja u prirodi ili kafa sa prijateljicom, kako biste razbistrili um.

 

Vežbajte svoju kreativnost. Svakog dana uradite nešto staro na nov način. Obogatite svoju dnevnu rutinu. Na taj način ćete se osećati ispunjenije. Na primer, možete otići na posao peške umesto automobilom.

 

 

 

RAZVIJAJTE LJUBAV

Rad na svojoj intuiciji će vam unaprediti život i pomoći da što bolje upoznate sebe. Lakše ćete izbegavati greške ali i ostvarivati svoje snove.

 

 

Zato razvijajte ljubav prema sebi, ali i drugima. Što je više dajete, sve je više imate!

 

 

TEKST: KATARINA MATIĆ

Katarina Matić svoje formalno obrazovanje završava diplomom strukovnog farmaceuta, jer voli da pomaže ljudima da zaštite i unaprede najveće nematerijalno bogatstvo na svetu – svoje zdravlje. Na taj način doprinosi da njena zajednica i svet budu lepše i bolje mesto za život. Trudi se da neguje ljubav prema čitanju i pisanju, kako bi što više ljudi saznalo za lekovitost i magičnost pisane reči, pa se na osnovu toga više družilo sa knjigom u ruci, a samim tim, lepo usmeno i pismeno izražavalo, negujući i čuvajući književni bonton, a što je još važnije, upoznajući druge ljude i njihove priče smeštene među koricama, bolje razumeju sebe. Volontira u Biblioteci šabačkoj na Odeljenju za odrasle, uređujući Kutak za biblioterapiju. Zaposlena je u poljoprivrednoj apoteci.