PHOTOGRAPHER & BLOGGER

Meh syh Schlitz, tempor duis single-origin ea next level ethnic ipsn dsrumdo larame timedos metssole coffee mekel.

Follow Me

Kako da naučite da kuvate?

Dok za neke od vas kuvanje predstavlja samo dnevnu obavezu, za druge je kuvanje hobi.
Bilo kojoj grupi da pripadate, od nečeg se mora početi, zar ne?

 


POČNIMO LJUBAV ISPOČETKA

Osim ako ne mislite da kuvate supu u tiganju ili da razvlačite testo viljuškom, dobro se pripremite. To je pola posla. Ne dozvolite da vas usred posla iznenadi nedostatak pribora ili namirnica. Napravite spisak ili odmah sve stavite na radnu površinu.

 

 

 

PRATITE RECEPT

Sigurno znate za onu čuvenu rečenicu Ma, ja to sve odokativno! I to zaista važi, ali za one koji su taj recept usavršili i napravili toliko puta da stvarno odokativno mogu raditi.

Kada učite da kuvate, pratite recept. Ne stavljajte margarin ako u receptu piše maslac. Ne može meko brašno ako recept zahteva oštro.

Bonus trik – izbegavajte recepte u kojima je šolja merna jedinica.

 

 

 

IGRAJTE SE

Kada smo videli šta to ne sme da se menja u receptu, sada možemo da se igramo. Ako pravite kiflice sa kremom – nemojte da se bojite da umesto krema stavite marmeladu. Ili krem od kokosa. Varijacije ukusa su poželjne!

 

 

 

PRATITE DRUŠTVENE MREŽE

Danas se na društvenim mrežama može naći sve i svašta – pa tako i korisni trikovi za kuhinju. Možete pogledati kako se brzo i lako secka luk, koja je tajna dobro skuvane paste ili kako da vam sveže namirnice traju duže. I sve to na vrlo zanimljiv i jednostavan način!

 

 

 

NIKO NIJE ROĐEN KAO KUVAR

Ovo je najvažnije da razumete. Niko se nije naučen rodio. Ni advokati, ni šnajderi, pa tako ni kuvari.
Ne rodi se čovek ni kao pisac, pa čim nauči slova – napiše knjigu. Nemojte da se bojite početka. Isprobavajte lakše recepte, igrajte se i uživajte, a kasnije…

Uživajte u govedini Wellington.

 

 

TEKST: STAŠA STOŠIĆ

Staša Stošić je kreator pisanog sadržaja sa fokusom na marketing. Nakon dugogodišnjeg rada u restoranu,
odlučila je da svoju ljubav prema pisanju stavi na prvo mesto i usavrši kroz razne edukacije poput Copy radionice, NLP treninga, SEO kursa i slično.

Leave a Reply