PHOTOGRAPHER & BLOGGER

Meh syh Schlitz, tempor duis single-origin ea next level ethnic ipsn dsrumdo larame timedos metssole coffee mekel.

Follow Me

Kristali kao jedinstven dar univerzuma

Kristali jesu jedinstven dar univerzuma, ili bolje rečeno sam univerzum. Snažno kamenje je nastalo u samom formiranju planete Zemlje. Bez obzira na oblik, boju i veličinu, kristali su živi i u sebi nose energiju koja vibrira. Koristili su se još u doba Sumerana u Mesopotamiji za promicanje ozdravljenja, prosvetljenje i ispunjenje.

 


 

Sedamdesetih godina prošlog veka je počela opsesija prirodnim kristalima koji se koriste u isceljujuće svrhe, a praktikanti kristaloterapije veruju da ovo dragoceno kamenje ima moć nepoznatu nauci. Njihova upotreba opstala je i do današnjeg dana, a smatra da se da postoji preko 800 opisanih vrsta kristala. Kristali su nastali u samom formiranju planete Zemlje. Bez obzira na oblik, boju i veličinu, minerali su živi i u sebi nose energiju koja vibrira. Oni isceljuju i štite od negativnih zračenja na fizičkom, mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou čoveka.

 

 

Svojom isceljujućom energijom dopiru do same srži problema koji je izazvao poremećaj. Delovanje kristala se zasniva na auri, vibracijama i frekvencijama. Svaki kristal ima drugačiji nivo energije, pa samim tim daje i drugačije efekte.

 

 

 

NAJPOZNATIJI KRISTALI

Aventurin—Kamen prosperiteta i karijere

Ametist—Antistres, umirujući kamen, visoko duhovni

Ahat—Kamen blagostanja i harmonije

Gorski kristal—Univerzalni čistač, dize energiju na svim nivoima

Žad—Privlačenje sreće i prijateljstava

Lapis Lazuli—Zaštita od nadčulnih napada i jačanje prijateljskih ljubavnih veza

Mesečev kamen—Kamen plodnosti i novih pocetaka

Roze kvarc—Kamen liubavi

Tigrovo oko—Štiti od uroka, pospešuje talenat

 

 

 

Za ljubitelje horoskopa postoji posebna selekcija kada je u pitanju odabir kristala, pa samim tim postoji verovanje da je svakom znaku namenjen po jedan kristal:

 

Ovan — Rubin
Bik — Pirit
Blizanac— Aventurin
Rak — Mesečev kamen
Lav — Citrin
Devica — Žad
Vaga — Rozenkvarc
Škorpija — Crveni koralj
Strelac — Topaz
Jarac—  Oniks
Vodolija — Ametist
Ribe — Labradorit

 

 

Kristali su živa energija i prema njima treba se odnositi s poštovanjem i ljubavlju. Ako ih ne održavate i energetski ih preopterećujete – neće biti od pomoći. Ono sto treba istaći jeste da se kristali mogu kombinovati i u zavisnosti od naših potreba i problema istovremeno možemo koristiti više različitih kristala. Jedan od načina biranja odgovarajućeg kristala jeste i energetsko povezivanje sa samim kristalom putem dodira. Najčešće se koriste kao nakit, ali zapravo podjednako deluju i ako su neobrađeni. Zbog toga se mogu držati i kao ukrasi u određenom prostoru radi boljeg protoka enegije i apsorbovanja loših vibracija.

 

TEKST: BOJANA DŽODIĆ

Bojana Džodić je student Marketinga na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Deljenje saznanja kroz kreativnost, slikarstvo i pisanje je nešto što je ispunjava i motiviše.

Leave a Reply