Motivacioni filmovi za hladne dane

Motivacioni filmovi za hladne dane

Koliko često razmišljate o tome da krenete nešto ispočetka, motivišete sebe za neke nove
početke u poslu, ljubavi ili u svakodnevnom životu? Dani pred nama su idealan period da
pokrenete sebe u tom smislu. Ukoliko imate manjak motivacije, preporučujemo filmove koji
će vas naterati da se zapitate – šta ste čekali do sada?

 

 


Dobri Vil Hanting je film o dečaku koji je natprosečno inteligentan, ali i buntovan. Njegov talenat je otkrio profesor matematike koji mu postavlja ultimatum i na taj način pomaže dečaku da se skloni sa ulice i loših stvari, koje mu ugrožavaju život. Dečak odlazi na časove matematike i psihologije, i polako, iz dana u dan, menja narav i svoj život.

 

 

 

Koko pre Šanel je priča o životu poznate kreatorke Gabrijel Koko Šanel. Na početku filma upoznajemo se sa njenim životom pre velikog uspeha u svetu mode. Ona i njena sestra su još kao male devojčice bile smeštene u sirotištu u Francuskoj. Nikada nisu imale priliku da upoznaju svoje roditelje. Na putu do zvezda, Gabrijel se bavila kabaretskim pevanjem, kasnije je otvorila svoju malu krojačku radnju i to je bio sam početak na putu do poznate kreatorke kakvom je danas znamo.

 

 

 

Film Džoj je priča o porodici koja u jednom trenutku dotakne samo dno. Četiri generacije u jednoj kući bore se sa svojim najvećim životnim padovima. Život glavne junakinje, koju u filmu tumači Dženifer Lorens, prati niz izdaja, prevara i razočaranja kako u poslovnom tako i u ljubavnom životu. Džoj preuzima odgovornost na sebe i odlučuje da se bori protiv svih ,,oluja” kako bi spasila ono što joj je najbitnije — porodicu.

 

 

 

Film Trener Karter je priča koja vas može motivisati da dodatno napredujete u sportu i pomerite svoje granice. Film je napravljen po istinitoj priči. Radnju filma prati život mladog Kartera koji se u mladosti bavio sportom, ali već duži niz godina radi u prodavnici sportske opreme. Njegov život se menja iz korena u trenutku kada dobije poziv iz svoje stare škole da trenira decu. Brojni izazovi na putu do šampiona pomažu mu da postane trener kojeg sva deca vole.

 

 

 

Robert de Niro u drami Svi smo dobro tumači lik Frenka, čoveka koji postaje udovac i od tog trenutka mu se menja život. U trenutku kada ostane bez žene, on shvata da mu je ona bila jedina i snažna veza sa decom. Donosi odluku da sam poseti svoju decu i pokuša da im se približi. Obilazeći ih tek tada shvata koliko je malo bio upućen u njihove živote.

 

 

TEKST: ANĐELA JANJIĆ

Anđela Janjić je diplomirani novinar na Filozofskom fakultetu u Nišu. Aktivno se bavi odbojkom, u slobodno vreme čita, piše i voli da vodi kvalitetne razgovore sa njoj dragim ljudima.1 thought on “Motivacioni filmovi za hladne dane”